Ételtcsakokosan

Gódor Bettina és Ádám mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók :GódorBettina9évesÁdám11éves

  • 1 kg finomliszt,
  • 50 dkg méz,
  • 20 dkg kristálycukor,
  • 10 dkg Rama sütőmargarin,
  • 4 tojássárgája,
  • 1 ek szódabikarbóna,
  • 0,5 dl tej,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 1 ek. mézeskalács fűszerkeverék,
  • kötözőszalag, cukorkák, rénszarvas 🙂

Máz:

  • 20 dkg szitált porcukor
  • 1 tojásfehérje

A tésztát egy nagy tálban összegyúrjuk, kis pihentetés után kinyújtjuk és a sablonok alapján kivágjuk, megsütjük 180°C fokon 8-10 perc alatt. Amikor kihűlt az elemeket összekötözzük,és kiterítjük. Feldíszítjük a házikó elemeit ízlésünk szerint. Amikor megszáradt a díszítés, végleg összeállítjuk a házikót. (A tetejét olvasztott cukorral ragasztottuk össze, csak felnőtt készítheti!) Mi felhasználtuk a rénszarvasunkat a díszítésnél. 🙂

Bettina, Ádám és a keresztanya (húgom Faragó Csilla ) segítségével készítették a fotókon látható mézeskalács házikót, életükben először. Amikor készen lettek így szóltak: “Na ez a mi házikónk!” és boldogan mosolyogtak…
Még ma is az asztalunk dísze!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Ünnep

eteltcsakokosan

Batáta a trendi köret

eteltcsakokosan

Merjünk szólni!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató