Hozzávalók :
- 1 kg finomliszt,
- 50 dkg méz,
- 20 dkg kristálycukor,
- 10 dkg Rama sütőmargarin,
- 4 tojássárgája,
- 1 ek szódabikarbóna,
- 0,5 dl tej,
- 1 citrom reszelt héja,
- 1 ek. mézeskalács fűszerkeverék,
- kötözőszalag, cukorkák, rénszarvas 🙂
Máz:
- 20 dkg szitált porcukor
- 1 tojásfehérje
A tésztát egy nagy tálban összegyúrjuk, kis pihentetés után kinyújtjuk és a sablonok alapján kivágjuk, megsütjük 180°C fokon 8-10 perc alatt. Amikor kihűlt az elemeket összekötözzük,és kiterítjük. Feldíszítjük a házikó elemeit ízlésünk szerint. Amikor megszáradt a díszítés, végleg összeállítjuk a házikót. (A tetejét olvasztott cukorral ragasztottuk össze, csak felnőtt készítheti!) Mi felhasználtuk a rénszarvasunkat a díszítésnél. 🙂
Bettina, Ádám és a keresztanya (húgom Faragó Csilla ) segítségével készítették a fotókon látható mézeskalács házikót, életükben először. Amikor készen lettek így szóltak: “Na ez a mi házikónk!” és boldogan mosolyogtak…
Még ma is az asztalunk dísze!