Ételtcsakokosan

Gódor Bettina és Ádám mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók :GódorBettina9évesÁdám11éves

  • 1 kg finomliszt,
  • 50 dkg méz,
  • 20 dkg kristálycukor,
  • 10 dkg Rama sütőmargarin,
  • 4 tojássárgája,
  • 1 ek szódabikarbóna,
  • 0,5 dl tej,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 1 ek. mézeskalács fűszerkeverék,
  • kötözőszalag, cukorkák, rénszarvas 🙂

Máz:

  • 20 dkg szitált porcukor
  • 1 tojásfehérje

A tésztát egy nagy tálban összegyúrjuk, kis pihentetés után kinyújtjuk és a sablonok alapján kivágjuk, megsütjük 180°C fokon 8-10 perc alatt. Amikor kihűlt az elemeket összekötözzük,és kiterítjük. Feldíszítjük a házikó elemeit ízlésünk szerint. Amikor megszáradt a díszítés, végleg összeállítjuk a házikót. (A tetejét olvasztott cukorral ragasztottuk össze, csak felnőtt készítheti!) Mi felhasználtuk a rénszarvasunkat a díszítésnél. 🙂

Bettina, Ádám és a keresztanya (húgom Faragó Csilla ) segítségével készítették a fotókon látható mézeskalács házikót, életükben először. Amikor készen lettek így szóltak: “Na ez a mi házikónk!” és boldogan mosolyogtak…
Még ma is az asztalunk dísze!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Bevásárlás I.

eteltcsakokosan

Az egész dobozt ki kell dobjam?…

eteltcsakokosan

Mi kell ahhoz, hogy?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató