Ételtcsakokosan

Fejes Máté mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók:FejesMáté9éves

  • 25 dkg méz
  • 5 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek fahéj
  • 1 kk szegfűszeg
  • 2 dkg szalikáli
  • 60 dkg liszt

Langyosíts meg a mézet és a vajat. Egy másik edénybe tegyél 3 egész tojást, porcukrot és fűszereket. Turmixgéppel jól dolgozd össze az anyagokat, majd öntsd bele a langyos mézbe. Ismét dolgozd össze. Gyúrj bele kézzel a lisztet. Az így elkészült tésztát takard le, és egy napig hagyd pihenni.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Nyári jó tanácsok vásárláshoz, ételkészítéshez

eteltcsakokosan

Szója és az egészség

eteltcsakokosan

Szörpöljünk!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató