Ételtcsakokosan

Dinnyekása

2015. július 27.

A dinnyét mindig „csak” leülünk és esszük, kis darabokra vágva, magokat kipiszkálva, vagy csak egyszerűen harapva. Íme egy remek ötlet, ami más formában mutatja be a dinnye felhasználhatóságát.

 

b6295ea0577f7265c3256f0cd43e49bd1-300x300

Hozzávalók

  • fél közepes méretű görögdinnye
  • 2 dl víz
  • 3 ek cukor
  • 1 db citrom leve

Elkészítése

Szirupot készítünk a vízből és a cukorból: egy edényben a vízhez öntjük a cukrot és felforraljuk, addig főzzük, amíg besűrűsödik és ekkor belepréseljük a citrom levét, majd hagyjuk kihűlni.

Kikanalazzuk a dinnye belsejét egy tálba, kiszedegetjük a magokat, turmixgéppel pépesítjük, elkeverjük a sziruppal, majd egy dobozba téve mélyhűtőbe tesszük. Óránként villával érdemes megforgatni, összetörni, hogy ne egy tömbbe fagyjon meg, hanem kásás maradjon.

Gyerekeknek kis tálakban ajánljuk tálalni, felnőttek pohárban alkohollal pl. vodkával

Kép és recept: http://cookingrecipecentral.com

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Reggeli ébresztő – a kakaó

eteltcsakokosan

A fekete málna

eteltcsakokosan

Áramszünet és az élelmiszer-biztonság

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató