Ételtcsakokosan

Cukkinis sörkorcsolya

2015. május 18.
11188262_702179363238303_8765882608747614462_n-300x280

Egészséges finomságra leltünk az interneten – fűszeres cukkini hasábok. Felnőtteknek fűszeresen ajánlott, gyermekeknek sajtosan, köretnek és sörkorcsolyának is finom!

11188262_702179363238303_8765882608747614462_n-300x280

Hozzávalók

  • 4 db kisebb méretű cukkini
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg kemény sajt
  • 3 ek olaj

Elkészítése

Megmossuk és lecsepegtetjük a cukkinikat, megtisztítjuk a fokhagymagerezdeket, alapos mosás után lereszeljük a citrom héját és lereszeljük a sajtot.

Az fenti előkészületek után a cukkinikat hosszában vékony hasábokra felvágjuk, közben egy kis tálban öntjük az olajat, belenyomjuk fokhagymát és a citrom reszelt héját, majd összekeverjük. Alufóliával bélelt lapos tepsibe egymástól kisebb távolságra helyezzük a cukkiniket, meglocsoljuk a fűszeres olajjal és megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos előmelegített sütőben ropogósra sütjük.

Tipp: a mostanában kapható uborkával (nem kígyóuborka), krumplival, csicsókával és karalábéval is elkészíthető ez az étel.

 
Élelmiszerbiztonsági tippek:

  • Tiszta kéz, tiszta környezet, tiszta eszközök.
  • A cukkinit és a bio citromot felhasználás előtt alaposan mossuk meg.
  • A sajt reszelésekor, amennyiben a sajt maradékát (akár reszelve, akár darabban) későbbi fogyasztásra eltesszük, ügyeljünk arra, hogy a kezünktől, a munkaasztaltól ne szennyeződhessen!

 
Forrás: /www.facebook.com/OtletSzigetKreativ

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Terítéken a vörös káposzta

szucseva

A tűz jó szolga, de rossz mester!

eteltcsakokosan

Miért tesznek minden hústermékbe valamilyen cukrot?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató