Ételtcsakokosan

Csőben sült egytálétel

2014. augusztus 25.
Csőben-sült-pulykahúsos-tészta-4-300x207

A hagyományos „pörkölt és tészta” párosítást egy kis rafinériával új étellé varázsolhatjuk.

Csőben-sült-pulykahúsos-tészta-4-300x207
Hozzávalók:

  • ½ kg csirkemell
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • só, bors
  • tészta (penne, csiga, szarvacska)
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 10 dkg kemény sajt
  • olaj

Elkészítése:

Először egy pörköltet készítünk: a két fej hagymát meghámozunk, megmosunk, apró kockákra vágjuk és olajon megdinszteljük, majd pirospaprikát adunk hozzá. Amíg dinsztelődik a hagyma, felkockázzuk a csirkehúst. A pirospaprikát követően a húst adjuk a hagymához, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd puhára főzzük a pörköltet. Sós, olajos vízben puhára főzzük a tésztát is, majd leszűrjük. Hőálló tálat veszünk elő, ebbe rétegezzük a tésztát, a pörköltet és a tejfölt, a szaftot mindenképp öntsük rá, egy csepp se vesszen kárba. A felső réteg tészta és tejföl legyen, amire reszelt sajtot szórunk és előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Melegen kockára vágva tálaljuk, mellé savanyúság vagy vegyes saláta illik.

 Tippek:

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet, megbízható beszerzési forrás.
  • Nyers csirkehús kezelése után mindig mossunk kezet, annak érdekében, hogy a kezünkkel ne vihessünk át szennyezést más felületekre vagy ételekre!
  • Figyeljünk a tejtermékek fogyaszthatósági idejére.
  • A maradékot minél előbb hűtsük le és tegyük hűtőbe.
  • A hűtve tárolt készételeket fogyasztás előtt alaposan süssük, forraljuk át, csak azután fogyasszuk el!

Kép forrása: kockas-abrosz.blog.hu

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Fekete, fehér, tarka…

eteltcsakokosan

Minőségi pálinka, minőségi cefre

szucseva

Répa, retek, paszternák

szucseva

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató