A hagyományos „pörkölt és tészta” párosítást egy kis rafinériával új étellé varázsolhatjuk.
Hozzávalók:
- ½ kg csirkemell
- 2 nagy fej vöröshagyma
- pirospaprika
- só, bors
- tészta (penne, csiga, szarvacska)
- 1 nagy doboz tejföl
- 10 dkg kemény sajt
- olaj
Elkészítése:
Először egy pörköltet készítünk: a két fej hagymát meghámozunk, megmosunk, apró kockákra vágjuk és olajon megdinszteljük, majd pirospaprikát adunk hozzá. Amíg dinsztelődik a hagyma, felkockázzuk a csirkehúst. A pirospaprikát követően a húst adjuk a hagymához, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd puhára főzzük a pörköltet. Sós, olajos vízben puhára főzzük a tésztát is, majd leszűrjük. Hőálló tálat veszünk elő, ebbe rétegezzük a tésztát, a pörköltet és a tejfölt, a szaftot mindenképp öntsük rá, egy csepp se vesszen kárba. A felső réteg tészta és tejföl legyen, amire reszelt sajtot szórunk és előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Melegen kockára vágva tálaljuk, mellé savanyúság vagy vegyes saláta illik.
Tippek:
- Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet, megbízható beszerzési forrás.
- Nyers csirkehús kezelése után mindig mossunk kezet, annak érdekében, hogy a kezünkkel ne vihessünk át szennyezést más felületekre vagy ételekre!
- Figyeljünk a tejtermékek fogyaszthatósági idejére.
- A maradékot minél előbb hűtsük le és tegyük hűtőbe.
- A hűtve tárolt készételeket fogyasztás előtt alaposan süssük, forraljuk át, csak azután fogyasszuk el!
Kép forrása: kockas-abrosz.blog.hu