Ételtcsakokosan

Csőben sült egytálétel

2014. augusztus 25.
Csőben-sült-pulykahúsos-tészta-4-300x207

A hagyományos „pörkölt és tészta” párosítást egy kis rafinériával új étellé varázsolhatjuk.

Csőben-sült-pulykahúsos-tészta-4-300x207
Hozzávalók:

  • ½ kg csirkemell
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • só, bors
  • tészta (penne, csiga, szarvacska)
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 10 dkg kemény sajt
  • olaj

Elkészítése:

Először egy pörköltet készítünk: a két fej hagymát meghámozunk, megmosunk, apró kockákra vágjuk és olajon megdinszteljük, majd pirospaprikát adunk hozzá. Amíg dinsztelődik a hagyma, felkockázzuk a csirkehúst. A pirospaprikát követően a húst adjuk a hagymához, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd puhára főzzük a pörköltet. Sós, olajos vízben puhára főzzük a tésztát is, majd leszűrjük. Hőálló tálat veszünk elő, ebbe rétegezzük a tésztát, a pörköltet és a tejfölt, a szaftot mindenképp öntsük rá, egy csepp se vesszen kárba. A felső réteg tészta és tejföl legyen, amire reszelt sajtot szórunk és előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Melegen kockára vágva tálaljuk, mellé savanyúság vagy vegyes saláta illik.

 Tippek:

  • Tiszta kéz, tiszta eszközök, tiszta környezet, megbízható beszerzési forrás.
  • Nyers csirkehús kezelése után mindig mossunk kezet, annak érdekében, hogy a kezünkkel ne vihessünk át szennyezést más felületekre vagy ételekre!
  • Figyeljünk a tejtermékek fogyaszthatósági idejére.
  • A maradékot minél előbb hűtsük le és tegyük hűtőbe.
  • A hűtve tárolt készételeket fogyasztás előtt alaposan süssük, forraljuk át, csak azután fogyasszuk el!

Kép forrása: kockas-abrosz.blog.hu

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Itt a hőségriadó!

eteltcsakokosan

Miért nem szabad újra lefagyasztani a felengedett élelmiszereket?

eteltcsakokosan

Áramszünet és az élelmiszer-biztonság

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató