Ételtcsakokosan

Megmaradt étel

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

Az emberek nagy része elteszi későbbi fogyasztásra a megmaradt ételt ami kiváló lépés a pazarlás csökkentésére. Az ételt semmiképp sem abban az edényben tegyük el, amelyben készítettük.

2

Osszuk kisebb adagokra, lehetőleg minél laposabb, tiszta edényekbe, ezzel elősegítve a hűlést. A hűtés a lehető leggyorsabban történjen, de legkésőbb akkor kerüljön a kiporciózott étel a hűtőszekrénybe, mire szobahőmérsékletre hűlt.

3

Az edényeket érdemes ellátni a készítés dátumával, így lehet a későbbi felhasználással előre tervezni, valamint a többi családtag is nyomon tudja követni, hogy mit mikor tettünk be a hűtőbe.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Malacfül és malacfarok

eteltcsakokosan

A burgonya önmagában is lehet főétel

eteltcsakokosan

Milyen engedélyek szükségesek?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató