Ételtcsakokosan

Karfiol

2021. július 23.

Felhasználási javaslat

1

A vásárláskor ügyeljük arra, hogy a virágzat ép, és szorosan zárt legyen. Ha nem távolítjuk el a leveleket, a karfiol hosszabb ideig tárolható éléskamránkban is.

2

Mielőtt lefagyasztjuk, érdemes vagy egészben természetesen a levelek nélkül, körülbelül 4 percig, vagy pedig kis rózsákra szedve mintegy 2 percig blansírozni.

3

A blansírozott karfiol fagyasztva nyolc-tíz hónapig is eláll hűtőnkben. A főzővízbe pár csepp ecetet, vagy citromlét téve megakadályozhatjuk a zöldség elszíneződését, és a karfiolunk gyönyörű fehér marad. Talán kevesen tudják, de a külső zöld leveleit, ha azok épek, és sértetlenek, a fejes káposztához hasonlóan elkészíthetjük ételeinkhez, sőt a torzsáját nyersen akár el is ropogtathatjuk.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

9 ok, amiért érdemes magunkra főzni

eteltcsakokosan

Zöldséglevesek királynője a karalábé

eteltcsakokosan

Ideje elkezdeni a kandírozást!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató