Ételtcsakokosan

A piknik 6 alapszabálya

2016. július 11.
france-967545_640-400x262

Piknikeznél, de nem tudod, mire kell figyelni? Mi segítünk! Összeszedtük a legfontosabb alapszabályokat, ha ezeket betartod, biztosan nem érhet kellemetlen meglepetés!

  1. A piknikekhez csak annyi ételt vigyünk, amennyire valóban szüksége van. Az ennivalókat, innivalókat csak indulás előtt vegyük ki a hűtőből és tegyük át a hűtőtáskába. Ne felejtkezzünk el a jégakkuról sem, vagy ha ezzel nem rendelkezünk, akkor néhány palack vizet fagyasszunk le és ezeket tegyük az élelmiszerek közé.
  2. Ilyen alkalmakra válasszunk jól, biztonságosan csomagolható ételeket. Kerüljük a gyorsan romló élelmiszereket. Jó választás a szendvics, előre megmosott, megtisztított zöldségek és gyümölcsök.
  3. Ne tegyük tűző napra az élelmiszerrel teli hűtőtáskát, inkább árnyékos helyet válasszunk neki, hiszen így sokkal tovább tudja tartani a hőmérsékletet.
  4. Mindig zárjuk vissza a hűtőtáskát, ne nyitogassuk feleslegesen. Gondoljuk át, mit szeretnénk belőle, kérdezzük meg a többieket is, hátha ők is kérnek valamit.
  5. Ha úgy látjuk, hogy túlságosan felmelegedett a hűtőtáska, a maradékot inkább ne fogyasszuk el, dobjuk azt ki. Nem éri meg kockáztatni.
  6. Legyen nálunk kézfertőtlenítő kendő vagy gél, hiszen nincs minden helyen kézmosási lehetőség.

Bővebben: Piknik biztonságosan
france-967545_640-400x262

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Mennyire egészségtelenek az odaégett ételek?

eteltcsakokosan

Ételt csak okosan már az óvodában is!

eteltcsakokosan

Hogy állapítják meg?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató