Ételtcsakokosan

A piknik 6 alapszabálya

2016. július 11.
france-967545_640-400x262

Piknikeznél, de nem tudod, mire kell figyelni? Mi segítünk! Összeszedtük a legfontosabb alapszabályokat, ha ezeket betartod, biztosan nem érhet kellemetlen meglepetés!

  1. A piknikekhez csak annyi ételt vigyünk, amennyire valóban szüksége van. Az ennivalókat, innivalókat csak indulás előtt vegyük ki a hűtőből és tegyük át a hűtőtáskába. Ne felejtkezzünk el a jégakkuról sem, vagy ha ezzel nem rendelkezünk, akkor néhány palack vizet fagyasszunk le és ezeket tegyük az élelmiszerek közé.
  2. Ilyen alkalmakra válasszunk jól, biztonságosan csomagolható ételeket. Kerüljük a gyorsan romló élelmiszereket. Jó választás a szendvics, előre megmosott, megtisztított zöldségek és gyümölcsök.
  3. Ne tegyük tűző napra az élelmiszerrel teli hűtőtáskát, inkább árnyékos helyet válasszunk neki, hiszen így sokkal tovább tudja tartani a hőmérsékletet.
  4. Mindig zárjuk vissza a hűtőtáskát, ne nyitogassuk feleslegesen. Gondoljuk át, mit szeretnénk belőle, kérdezzük meg a többieket is, hátha ők is kérnek valamit.
  5. Ha úgy látjuk, hogy túlságosan felmelegedett a hűtőtáska, a maradékot inkább ne fogyasszuk el, dobjuk azt ki. Nem éri meg kockáztatni.
  6. Legyen nálunk kézfertőtlenítő kendő vagy gél, hiszen nincs minden helyen kézmosási lehetőség.

Bővebben: Piknik biztonságosan
france-967545_640-400x262

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Ételdoboz: mókuskerék a háztartásban

eteltcsakokosan

Fogyasszunk-e étrend-kiegészítőket?

eteltcsakokosan

Endívia

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató