Ételtcsakokosan

Csirkemáj

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

A csirkemáj és egyéb belsőségek feldolgozására ugyanazon szabályok vonatkoznak, mint a nyers húsok esetében: külön, erre a célra rendszeresített eszközök, használat után ezek azonnali elmosása, hogy véletlenül se érintkezzen a készétellel.

2

Amikor a csirkemájat megmossuk, azt mindig a darabolást megelőzően tegyük, úgy, hogy az elfolyó mosóvíz ne okozhasson szennyeződést!

3

Az epehólyag eltávolítása után mossuk el a kést, öblítsük le a vágódeszkát.

4

A nyers csirkemáj feldarabolása (epehólyag, epével szennyezett részek eltávolítása) után mindig mossunk kezet, annak érdekében, hogy a kezünkkel ne vihessünk át szennyezést máshova!

5

A májak átsütési ideje a májdarabok méretétől függően 2 percnél több is lehet. Vékony villával, hústűvel óvatosan szúrjunk meg egy vastagabb darabot, és ha már nem véres lé „buggyan ki”, akkor a közepe is átsült!

6

Nyers hús kezelése után mindig mossunk kezet, annak érdekében, hogy a kezünkkel ne vihessünk át szennyezést más felületekre, vagy ételekre!

7

A belsőségekből készült ételek a romlandó ételek közé tartoznak, ezért a készételt lehetőleg frissen együk meg, vagy gyorsan lehűtve hűtőben tároljuk, de még aznap fogyasszuk el!

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Otthonról hozott dobozok veszélye

eteltcsakokosan

Friss gyümölcs télen, mire ügyeljünk citrusfélék vásárlásakor?

eteltcsakokosan

Kaphatok-e valamilyen betegséget…?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató