Miért szoktak keserűek lenni a boltban vásárolt zacskós saláták?
Nagyon sokféle saláta van a kereskedelemben, ezek némelyike többé-kevésbé kesernyés, keserű ízű. Az endívia, a ruccola, a gyermekláncfű alapvetően keserű ízű; a cikória a fény, a hosszú tárolás hatására válik keserűvé. A keserű íz azonban nemcsak a fajtától, változattól függ, hanem a termelés körülményeitől is (nedvesség, hőmérséklet stb.).
A keserűség tehát nem a csomagolás módjától függ.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom