Ételtcsakokosan

Sajátomon kell bevizsgáltatni?…

2021. április 8.

Ha gyanús az élelmiszer, saját pénzemen kell bevizsgáltatnom?

A fogyasztó által már megvásárolt termék vizsgálata saját költségén elvégeztethető, de az eredmény alapján nem indítható hatósági eljárás és a megvásárolt termék nem képezheti hatósági mintavétel alapját sem.
Élelmiszerekkel kapcsolatos közérdekű bejelentést tehet a vásárlás helye szerint területileg illetékes járási hivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi osztályához, a NÉBIH ügyfélszolgálatához (ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu) vagy a
NÉBIH ingyenesen hívható zöld számán a 06-80/2-63244 (06-80/a nebih) számon. A gyors és célzott hatósági kivizsgálás szempontjából fontos, hogy a bejelentés lehetőség szerint minél több adatot tartalmazzon a kifogásolt élelmiszerre vonatkozóan. A kifogásolt élelmiszer tételeket a hatóság kivonja a forgalomból. A bejelentések kivizsgálásról a bejelentők – amennyiben hozzájárulnak nevük és elérhetőségük rögzítéséhez – minden esetben tájékoztatást kapnak.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Piszke, köszméte vagy egres?

eteltcsakokosan

Diópálinka vagy diólikőr?

szucseva

Világnapot kapott az élelmiszerbiztonság

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató