Ételtcsakokosan

Vadpörkölt

2016. július 11.

A nyár a bográcsozás ideje: a gulyásleves és paprikáskrumpli mellett a vadpörköltet is érdemes kipróbálni.

Hozzávalók425-venison-stew

  • 2 kg vadhús (őz, szarvas)
  • 3 evőkanál étolaj vagy zsír
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt feketebors
  • babérlevél
  • majoranna
  • fűszerkömény
  • 1 ek mustár
  • 3 nagyobb fej hagyma
  • 3 paradicsom
  • 2 zöldpaprika
  • 0,5 kg zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 3-5 dl száraz vörösbor

Páclé:

  • víz
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítése

A jó pörkölt legfőbb titka a hús előkészítése: egy nappal korábban megtisztítani, felkockázni. Aki nem kedveli a vadhús jellegzetes ízét, jó megoldás azt egy éjszakéra hagymás, babérleveles, ecetes páclében a hűtőben, lefedve hagyni. A felkockázott vöröshagymát bográcsban olajon vagy zsíron megdinszteljük. A tűzről levéve hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, majd elkeverjük. Ezt követően tesszük bele az előkészített vadhúst, amit vízzel felöntünk – csak éppen, hogy ellepje. A felkockázott zöldpaprikát, sárgarépát és paradicsomot, a mustárt és fűszereket is hozzáadjuk. Amikor a hús már félig megfőtt, ízlés szerint adagolva száraz vörösborral gazdagítjuk és a zöldborsót is ilyenkor teszük bele. Lassú tűzön főzzük, kóstolgatjuk és kedvünkre fűszerezzük. Házi nokedlivel, főtt krumplival, vagy akár kanyérrel is tálalhatjuk.

Fotó: wideopenspace.hu

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

A cseresznyét minden gyerek szereti

eteltcsakokosan

Dunsztolás

eteltcsakokosan

Nem elég kivágni a penészes részt!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató