Ételtcsakokosan

Török Viola mézeskalács receptje

2016. január 28.


Hozzávalók:

  • 25 dkg méz
  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás + 2 tojássárgája
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 narancs reszelt héj

Cukormáz:

  • porcukor
  • citromlé
  • ételfesték
  • ehető csillám

Elkészítése:

A mézet felolvasztjuk, majd összekeverjük a margarinnal, a mézeskalács fűszerkeverékkel és a cukorral. Ha egy kicsit hűlt, belekeverjük a tojásokat, a reszelt narancs héjat és a szódabikarbónás lisztet. Fél órára hűtőbe tesszük, majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt cukormázzal díszítjük.

TörökViola4ésféléves

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Csecsemő a konyhában!

eteltcsakokosan

Hol tudom ezeket pontosan megtalálni?…

eteltcsakokosan

Gyerekek a konyhában – hogyan melegítsünk ételt biztonságosan?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató