Hozzávalók:
- 25 dkg méz
- 50 dkg liszt
- 12 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás + 2 tojássárgája
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
- 1 narancs reszelt héj
Cukormáz:
- porcukor
- citromlé
- ételfesték
- ehető csillám
Elkészítése:
A mézet felolvasztjuk, majd összekeverjük a margarinnal, a mézeskalács fűszerkeverékkel és a cukorral. Ha egy kicsit hűlt, belekeverjük a tojásokat, a reszelt narancs héjat és a szódabikarbónás lisztet. Fél órára hűtőbe tesszük, majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt cukormázzal díszítjük.