Hozzávalók:
- 1000 g liszt
- 300 g vaj
- 250 g cukor
- 250 g akácméz
- 3 db tojás
- 2 kiskanál őrölt gyömbér
- 2 kiskanál fahéj
- 2 kiskanál szegfűszeg (őrölt)
- 2 kiskanál narancs reszelt héja
- 2 kiskanál szódabikarbóna
A mézet a fűszerekkel és a narancshéjjal felmelegítettem, belekevertem a vajat, azzal is összemelegítettem. Melegítéskor vigyázni kell, hogy ne forrjon fel a keverék! Félretettem hűlni egy picit. Míg hűl, a tojásokat kihabosítottam a cukorral.
A lisztet elkevertem a szódabikarbónával és a csipet sóval. Végül a lisztbe belekevertem a mézes, majd a tojásos keveréket és egynemű tésztává gyúrtam. Egy éjszakát pihent a hűtőben.
Másnap a tésztát fél centi vékonyra nyújtottam és kiszaggattam. Előmelegített sütőben 175°C-on 6-7 perc alatt sülnek meg.