Ételtcsakokosan

Deák László mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók:DeákLászló9éves

  • 1000 g liszt
  • 300 g vaj
  • 250 g cukor
  • 250 g akácméz
  • 3 db  tojás
  • 2 kiskanál őrölt gyömbér
  • 2 kiskanál fahéj
  • 2 kiskanál szegfűszeg (őrölt)
  • 2 kiskanál narancs reszelt héja
  • 2 kiskanál szódabikarbóna

A mézet a fűszerekkel és a narancshéjjal felmelegítettem, belekevertem a vajat, azzal is összemelegítettem. Melegítéskor vigyázni kell, hogy ne forrjon fel a keverék! Félretettem hűlni egy picit. Míg hűl, a tojásokat kihabosítottam a cukorral.

A lisztet elkevertem a szódabikarbónával és a csipet sóval. Végül a lisztbe belekevertem a mézes, majd a tojásos keveréket és egynemű tésztává gyúrtam. Egy éjszakát pihent a hűtőben.

Másnap a tésztát fél centi vékonyra nyújtottam és kiszaggattam. Előmelegített sütőben 175°C-on 6-7 perc alatt sülnek meg.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Zsázsa az ablakban

eteltcsakokosan

Növényi tejek

eteltcsakokosan

Szilva az ősz üdvöskéje

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató