Ételtcsakokosan

Deák László mézeskalács receptje

2016. január 27.

Hozzávalók:DeákLászló9éves

  • 1000 g liszt
  • 300 g vaj
  • 250 g cukor
  • 250 g akácméz
  • 3 db  tojás
  • 2 kiskanál őrölt gyömbér
  • 2 kiskanál fahéj
  • 2 kiskanál szegfűszeg (őrölt)
  • 2 kiskanál narancs reszelt héja
  • 2 kiskanál szódabikarbóna

A mézet a fűszerekkel és a narancshéjjal felmelegítettem, belekevertem a vajat, azzal is összemelegítettem. Melegítéskor vigyázni kell, hogy ne forrjon fel a keverék! Félretettem hűlni egy picit. Míg hűl, a tojásokat kihabosítottam a cukorral.

A lisztet elkevertem a szódabikarbónával és a csipet sóval. Végül a lisztbe belekevertem a mézes, majd a tojásos keveréket és egynemű tésztává gyúrtam. Egy éjszakát pihent a hűtőben.

Másnap a tésztát fél centi vékonyra nyújtottam és kiszaggattam. Előmelegített sütőben 175°C-on 6-7 perc alatt sülnek meg.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Gyerekek a konyhában – hogyan melegítsünk ételt biztonságosan?

eteltcsakokosan

Mennyi ideig ehető?…

eteltcsakokosan

Tavaszi nagytakarítás I.–A hűtő tisztítása

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató