Ételtcsakokosan

Békítsük össze a spenótot a sóskával

2016. április 4.
spinach71-682x1024

Múlt héten bemutattuk a sóskát, ezen a héten a spenótra kerül a sor, de receptünkben most összebékítjük a két alapanyagot.

spinach71-682x1024
Hozzávalók

  • 1 db krumpli
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vaj
  • 500 ml zöldségalaplé
  • 400g friss spenót felcsíkozva
  • 40 levél friss sóska felcsíkozva- ez fog savanykás ízt adni a levesnek citrom helyett
  • 1 marék koriander és snidling
  • 1 ek tejszín
  • só, friss feketebors

Alaposan mossuk meg a zöld leveleket és csepegtessük le, pucoljuk meg a hagymákat és a krumplit, mindent aprítsunk föl. Olvasszuk meg a vajat egy lábosban és a hagymát, fokhagymát a krumplival együtt pirítsuk 5 percig, öntsük fel a zöldségalaplével és hagyjuk megfőni a krumplit.
Amikor puha a krumpli, akkor beledobjuk a sóskát és a spenót felét, megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal és még öt percig forraljuk. Húzzuk le a tűzről és szórjuk bele a maradék friss spenótot a zöldfűszerekkel együtt, majd turmixoljuk össze. Merjük ki a tányérokba, mindegyikre öntsünk evőkanál tejszínt díszítésként és egyéb friss zöldségeket.
Élelmiszer-biztonsági tanácsok:

  • Megbízható helyen vásároljunk jó minőségű alapanyagokat!
  • Minden eszköz, felület, edény és a kezünk legyen tiszta!
  • Mindig ellenőrizzük a tejtermékek fogyaszthatósági idejét!
  • Minden zöldséget mossunk meg a felszeletelés előtt, a zöldségeket aztán a külön zöldségvágó deszkán szeleteljük fel.

 
Kép és recept forrása: http://eggsontheroof.com/spinach-and-sorrel-soup-the-sonnet/

Kapcsolódó tartalmak


Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Biztonság – forró napokon is

Itt a nyár, a forróság, olvadozunk, mint a vaj. Ilyenkor még nagyobb odafigyelést igényel egy kerti parti menüjének megtervezése, előkészítése. Milyen ételekkel és hogyan készüljünk a forró napokra, hogy ne egy gyomorrontás vessen véget a nyaralásnak?
Tovább olvasom

Related posts

Vajon régi vagy nem?…

eteltcsakokosan

Gondos szürettel a jó borért

eteltcsakokosan

Zöldborsó korai termesztése

Nagy-RicsoyN

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató