Múlt héten bemutattuk a sóskát, ezen a héten a spenótra kerül a sor, de receptünkben most összebékítjük a két alapanyagot.
Hozzávalók
- 1 db krumpli
- 1 db közepes vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek vaj
- 500 ml zöldségalaplé
- 400g friss spenót felcsíkozva
- 40 levél friss sóska felcsíkozva- ez fog savanykás ízt adni a levesnek citrom helyett
- 1 marék koriander és snidling
- 1 ek tejszín
- só, friss feketebors
Alaposan mossuk meg a zöld leveleket és csepegtessük le, pucoljuk meg a hagymákat és a krumplit, mindent aprítsunk föl. Olvasszuk meg a vajat egy lábosban és a hagymát, fokhagymát a krumplival együtt pirítsuk 5 percig, öntsük fel a zöldségalaplével és hagyjuk megfőni a krumplit.
Amikor puha a krumpli, akkor beledobjuk a sóskát és a spenót felét, megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal és még öt percig forraljuk. Húzzuk le a tűzről és szórjuk bele a maradék friss spenótot a zöldfűszerekkel együtt, majd turmixoljuk össze. Merjük ki a tányérokba, mindegyikre öntsünk evőkanál tejszínt díszítésként és egyéb friss zöldségeket.
Élelmiszer-biztonsági tanácsok:
- Megbízható helyen vásároljunk jó minőségű alapanyagokat!
- Minden eszköz, felület, edény és a kezünk legyen tiszta!
- Mindig ellenőrizzük a tejtermékek fogyaszthatósági idejét!
- Minden zöldséget mossunk meg a felszeletelés előtt, a zöldségeket aztán a külön zöldségvágó deszkán szeleteljük fel.
Kép és recept forrása: http://eggsontheroof.com/spinach-and-sorrel-soup-the-sonnet/