Ételtcsakokosan

Békítsük össze a spenótot a sóskával

2016. április 4.
spinach71-682x1024

Múlt héten bemutattuk a sóskát, ezen a héten a spenótra kerül a sor, de receptünkben most összebékítjük a két alapanyagot.

spinach71-682x1024
Hozzávalók

  • 1 db krumpli
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vaj
  • 500 ml zöldségalaplé
  • 400g friss spenót felcsíkozva
  • 40 levél friss sóska felcsíkozva- ez fog savanykás ízt adni a levesnek citrom helyett
  • 1 marék koriander és snidling
  • 1 ek tejszín
  • só, friss feketebors

Alaposan mossuk meg a zöld leveleket és csepegtessük le, pucoljuk meg a hagymákat és a krumplit, mindent aprítsunk föl. Olvasszuk meg a vajat egy lábosban és a hagymát, fokhagymát a krumplival együtt pirítsuk 5 percig, öntsük fel a zöldségalaplével és hagyjuk megfőni a krumplit.
Amikor puha a krumpli, akkor beledobjuk a sóskát és a spenót felét, megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal és még öt percig forraljuk. Húzzuk le a tűzről és szórjuk bele a maradék friss spenótot a zöldfűszerekkel együtt, majd turmixoljuk össze. Merjük ki a tányérokba, mindegyikre öntsünk evőkanál tejszínt díszítésként és egyéb friss zöldségeket.
Élelmiszer-biztonsági tanácsok:

  • Megbízható helyen vásároljunk jó minőségű alapanyagokat!
  • Minden eszköz, felület, edény és a kezünk legyen tiszta!
  • Mindig ellenőrizzük a tejtermékek fogyaszthatósági idejét!
  • Minden zöldséget mossunk meg a felszeletelés előtt, a zöldségeket aztán a külön zöldségvágó deszkán szeleteljük fel.

 
Kép és recept forrása: http://eggsontheroof.com/spinach-and-sorrel-soup-the-sonnet/

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Miért nem törvényileg kötelező?…

eteltcsakokosan

Mi kell ahhoz, hogy?…

eteltcsakokosan

Szolgálatba állt Nébo

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató