Ételtcsakokosan

5 meglepő információ

2015. május 19.
3196112134_5ae9447cab_o-400x400

3196112134_5ae9447cab_o-400x4001) Pénztárca és bevásárlótáska a konyhaasztalon. A pénztárca és a bevásárlótáska számos nem kívánatos, káros baktériumot hordozhatnak. Tartsuk ezeket távol a munkafelületektől, edényektől, készételektől. A textil táskákat rendszeresen mossuk ki.

2) A kiömlött étel/ital feltakarítása. A halogatás miatt is meg lehet betegedni. A szennyeződésekben baktériumok szaporodhatnak el, ne várjunk vele – takarítsuk fel. Csöpögő étel a hűtőben, vagy kifröccsent maradék a mikrohullámú sütőben? Takarítsuk ki azonnal forró, mosogatószeres vízzel, hogy megszabaduljunk a nemkívánatos baktériumoktól.

3) A termékek megmosása tárolás előtt. A legtöbb ember tudja, hogy a zöldségeket, gyümölcsöket meg kell mosni. Vajon azt is tudják, hogy mikor? A válasz: csak evés, felhasználás előtt, tárolás előtt semmiképpen sem. A tárolás előtti mosás eltávolítja a gyümölcsök természetes védőrétegét, utat engedve a baktériumok szaporodásának, fokozva a romlást, és tárolás alatt még szennyeződhet is.

4) Tojást a dobozán jelzett körülmények között tároljuk, ami nem feltétlenül jelenti a hűtőszekrényben tárolást. Ha mégis a hűtőszekrény mellett döntünk, akkor legjobb megoldás, ha egyéb élelmiszerektől elkülönítve, a hűtő egyik fiókjába helyezzük a megbízható helyről vásárolt tojásokat.

5) Repedt edények, vágódeszkák. Ne használjunk csorba edényeket, repedezett vágódeszkákat. A sérült eszközök nem tisztíthatók megfelelően, a repedésekben baktériumok bújhatnak meg, melyek megbetegedést okozhatnak.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Tavaszi vitaminhiány? Tudatos választással megelőzhető! – 2. rész

eteltcsakokosan

#6. Tárolj okosan!

eteltcsakokosan

Mi alapján állapítják meg… ?

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató