A sajátos hűtőszag mellett az ételek illatának keveredése is eredményezhet furcsa aromát – a következő szerekkel mindezt nemcsak kezelheted, de meg is előzheted!
-A faszén nemcsak a nedvességet, de a rossz szagokat is magába szívja. Elég, ha egy vagy két darabot a hűtőbe teszel.
-Bár önmagában nincs kellemes illata, az ecet a szagok semlegesítésére kiválóan alkalmas. Tegyél belőle egy fél kávéscsészényit a hűtőbe, vagy cseppentsd tiszta szivacsra.
-A só a feng shui szerint magába szívja a rossz energiákat – emellett a szagok ellen is hatékony. Tegyél egy kis tállal a hűtőbe.
-Hogy megőrizd a hűtő friss illatát, tegyél be egy tasak szódabikarbónát, kinyitva.
-Az illóolajokkal becsepegtetett, nedves vattacsomó vagy szivacs nemcsak beszívja a szagokat, de illatosít is.
-A kávé az egyik legjobb szagsemlegesítő, nem véletlenül teszik ki a parfümériák polcaira. Tegyél egy csésze kávébabot a hűtőbe.
-A kávébab mellett a kávézacc is alkalmas a szagok eltüntetésére, ráadásul hatékonyabb is
-A citromnak – illetve a többi citrusnak – nemcsak illatosító vagy tisztító szerep juthat a hűtőben, de remek szagelszívó is. Tárold félbevágva.
– A paradicsomlé az enyhe szagok beszívására alkalmas. Tegyél belőle egy pohárral a hűtőbe.
A hűtőszekrényben nem csupán akkor lehet kellemetlen szag, ha szinte már életre kelnek azok az élelmiszerek, melyeket benne tárolsz.
Kapcsolódó tartalmak
Allergén az ételekben…
Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?
Tovább olvasom
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?
Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom