Ételtcsakokosan

Retek

2021. július 23.

Felhasználási javaslat

1

Válasszunk élénk színű, tömör, nem fonnyadt levélzetű; friss, kemény tapintású, fényes gumókat. Ne vegyük meg a felrepedt, elszíneződött, nyomásra puha retket. A megbízható helyről származó retek leveleit is vigyük haza, és otthon szedjük le, mert a levelétől el nem választva hamar fonnyad. A fiatal (a gumó közepe táján növekvő) leveleket megehetjük nyersen, a többit pedig levesbe főzhetjük.

2

A fekete retek a téli hónapokban a pincében is tárolható, a többi retket a hűtőszekrényben 4-5 napig tárolhatjuk.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Meddig tárolhatjuk a hűtőszekrényben a maradék rizst?

eteltcsakokosan

Grépfrút

eteltcsakokosan

A tél csemegéje a naspolya

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató