Ételtcsakokosan

Pisztácia

2021. július 23.

Felhasználási javaslat

1

Tárolása szobahőmérsékleten, fénytől elzárva, jól zárható, száraz helyen ideális. A penészedés megakadályozása rendkívül fontos, mert a penészgombák felszaporodva különösen mérgező anyagokat, ún. mikotoxinokat (pl. aflatoxin) termelnek, amely toxinokkal szennyezett élelmiszer elfogyasztása komoly egészségkárosodást okozhat. A NÉBIH rendszeres mintavételezéssel ellenőrzi az aflatoxin szennyezettség mértékét.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Felnőttek folyadékszükséglete

eteltcsakokosan

Sonkafőzés egyszerűen

eteltcsakokosan

Narancsok az ünnepi asztalon

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató