Ételtcsakokosan

Borsó

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

Kemény, átlagos méretű, élénk középzöld színű hüvelyeket keressünk. Kerüljük a foltos, síkos tapintású borsót. A túl nagy szemek gyakran keményítő ízűek. Hazatérve minél hamarabb dolgozzuk fel, különben elveszti édességét.

2

Hűtőben, laza papírzacskóban 1-2 napig tárolhatjuk. Megtisztítva jól fagyasztható. Nem érdemes sokáig főzni -egy idő után a szemek ismét keményedni kezdenek.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Allergén az ételekben…

szucseva

Biztonság a konyhában

eteltcsakokosan

Celeb séfek vs élelmiszerbiztonság

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató