Ételtcsakokosan

Sárgarépa

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

A gyökérzöldségeket, így a sárgarépát is a legcélszerűbb pincében, nyirkos homokban tartani, de fa-vagy műanyag ládában akár az erkélyen is tárolható. Az egyes sorok közé célszerű több rétegű papírt tenni.

2

Hámozást követően alaposan mossuk meg és csepegtessük le, majd zöldségek számára fenntartott vágódeszkán vágjuk, aprítsuk.

3

Ha a sárgarépa penészes lesz, még használható. A penészes folt körül legalább 2,5 cm-t vágjunk le (a felülfertőződés megelőzése érdekében a kés éle ne érintkezzen a penésszel). A kemény állagú élelmiszerekben a penész kevésbé tud behatolni.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Libamáj vs. Kacsamáj

eteltcsakokosan

Tojásvásárlás

eteltcsakokosan

Milyen előírásoknak kell megfelelni?…

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató