0 / 5

Sárgadinnye

Felhasználási javaslat

1. lépésHa a dinnyék között válogatunk, óvatosan forgassuk, emelgessük a sérülékeny gyümölcsöt. A méret nem jelzi az érettséget: a dinnye termőhelyére utal. Jobb körülmények között nagyobbra nő az adott fajtájú dinnye. A méretéhez képest nehéz dinnye frissen szedett. Kerüljük a sérült, megnyomódott, vizenyősen foltosodott héjú dinnnyét. Mindenképpen szagoljuk meg a kocsánnyal szembeni véget. A kellemes aroma kívülről is érezhető. Az illat nélküli egyedet régen, illetve éretlenül szedték le –ne válasszuk. A túlságosan erős, savanykásba hajló illat a túlérettség jele –ez a dinnye lehet, hogy elkezdett belülről erjedni. Minél érettebb, annál több antioxidáns van benne.

2. lépésHűvös helyen 5-6 napig tarthatjuk el.

3. lépésCsomagoljuk be, hogy ne vegye át más élelmiszerek illatát. Csak fogyasztás előtt mossuk meg.