Ételtcsakokosan

Rukkola

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

A rukkolát csokorba kötve vagy kilóra árusítják. Sötét, egyforma színű növényeket válasszunk. Kerüljük a sárga, fonnyadt, vagy sérült leveleket -ezek íze kellemetlen lehet. Olykor a sokkal csípősebb ízű vadon termő rukkolával is találkozhatunk a piacon.

2

Hazaérve először is dobjuk komposztra az elfásodott szárakat. A leveleket alapos mosás után csepegtessük le vagy törölgessük szárazra.

3

A megtisztított levelek ruhába tekerve akár egy hétig is elállnak a hűtőben. Tisztítás nélkül az eltarthatóság 3 napra csökken.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Az ősz gyümölcsei: mandula és gesztenye

eteltcsakokosan

Lisztek és tulajdonságaik

eteltcsakokosan

Kerüljük el az élelmiszerpazarlást!

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató