0 / 5

Málna

Felhasználási javaslat

1. lépésFelhasználástól függetlenül, mindig friss, épp, nyomódástól, kórokozóktól és azok kártételétől, idegen anyagoktól és szagoktól mentes terméseket válogassunk. Hazaúton ügyeljünk, hogy a kosarunk legtetején szállítsuk, majd hazaérve egyből tegyük hűtőbe a friss árut.

2. lépésA málnát tárolás előtt nem szabad megmosnunk, mivel ezzel nagymértékben elősegítenénk a romlását.

3. lépésHűtőszekrényben két-három napon át nyugodtan tárolhatjuk, legjobb, ha a tárolásra szánt dobozunkat nem zárjuk le. Mivel rendkívül romlandó gyümölcsről van szó, érdemes néha ránéznünk és kiválogatnunk az időközben megpenészedett szemeket a többi közül.

4. lépésA málna, kedvező tulajdonságainak köszönhetően kiválóan alkalmas mélyhűtésre, mivel ízét és zamatát képes megőrizni.