Ételtcsakokosan

Mák

2021. július 26.

Felhasználási javaslat

1

A mákot alaposan ellenőrizzük, amennyiben poros, szemetes vagy molyosodásra utaló jelek láthatóak, ne vásároljuk meg. Ha már otthon vesszük észre és nem szeretnénk kidobni, akkor váltott vízben mossuk ki, a tetejéről öntsük le az úszó szennyeződést, szétterítve hagyjuk megszáradni. Darálás után felhasználható például bejglibe.

2

A mák avasodásra hajlamos, ezért légmentesen lezárt dobozban, száraz, hideg helyen tároljuk. Legalkalmasabb hely a fagyasztó, ahol akár 6 hónapig is tárolható.

3

Helytelenül kezelve azonban a mák ételmérgezést okozhat. A mákgubóban lévő alkaloidok (például morfin) a törmelékkel együtt bekerülhetnek a mákmagok közé.

Kapcsolódó tartalmak


Allergén az ételekben…

Hogyan kerülnek az ételbe? Milyen módszerekkel lehet kimutatni a jelenlétüket? Mely rendeletekkel szabályozzák a felhasználásukat?  
Tovább olvasom

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal…?

Vajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre?
Tovább olvasom

Related posts

Még elvethetjük…

eteltcsakokosan

Hűtés melegben

eteltcsakokosan

12 jó tanács, házi húsfeldolgozáshoz

eteltcsakokosan

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad Tovább

Adatkezelési tájékoztató