0 / 5

Kenyér

Felhasználási javaslat

1. lépésA kenyér két legnagyobb ellensége a penészesedés és a kiszáradás, ezért a kenyerek tárolásnál ezek elkerülésére kell figyelnünk

2. lépésÉrdemes a kenyértárolót bizonyos időközönként ecetes vízzel kimosni

3. lépésA kenyeret lefagyaszthatjuk (akár három hónapra is), hűtőben kiolvaszthatjuk és sütőbe, vagy mikróba betéve újra ropogóssá tehetjük!

4. lépésHázilag készíthetünk kenyérfélékből morzsát/prézlit daráló vagy turmixgép segítségével

5. lépésNe dobjuk ki, ha kicsit száraz a kenyér – lehet készíteni pirítóst, bundás kenyeret, bruscettat, kenyérpudingot vagy beáztatva fasírtba is felhasználható.

6. lépésHa a kenyér már penészes, akkor ki kell dobni, mivel a penészgomba fonalai már átszőtték mindenhol.