0 / 5

Csirke, csirkehús

Felhasználási javaslat

1. lépésA nyers csirkehús feldolgozásánál, ahogyan minden hús esetében, rendszeresítsünk csak erre a célra használatos eszközöket (vágódeszkát, kést), és ezeket a használatot követően minél előbb mosogassuk el, ügyelve hogy ne érintkezzenek a készétellel.

2. lépésNyers csirkehús kezelése után mindig mossunk kezet, annak érdekében, hogy a kezünkkel ne vihessünk át szennyezést más felületekre vagy ételekre.

3. lépésA legtöbb otthoni ételmérgezést a nyers húsról, csirkéről, nyers tojásból– edénnyel, eszközzel, kézzel– a fogyasztásra kész élelmiszerre átvitt láthatatlan baktériumok okozzák. Ha tehát megmossuk a húst, mindenképpen ügyeljünk rá, hogy ne spricceljük szét a vizet a környezetbe!

4. lépésNyers hús kezelése után mindig mossunk kezet, annak érdekében, hogy a kezünkkel ne vihessünk át szennyezést más felületekre, vagy ételekre!

5. lépés Ne vásároljon olyan húst, amelynek állaga nem friss, szaga, színe eltér a szokásostól. Ellenőrizze az eladó által becsomagolva átnyújtott terméket is még a vásárlás helyszínén