• Nyitóoldal
  • Aktuális
    • Cikkek
    • HÍrek
    • Podcast
    • Receptek
    • Nébih novella
  • Kvíz
  • Konyhasziget
    • 2020
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
    • 2015
    • 2014
    • 2013
    • Különszám
  • Szakértő válaszol
    • Konkrét
    • Olvasói kérdésre válaszolunk!
    • Grafikák
    • Konyhai útmutató
  • Gyereksarok

Ételt csak OKOSAN

Élelmiszerbiztonságról mindenkinek

2020-12-17 by

Megéri vagy kidobott pénz?…

Közeli lejáratú élelmiszerek. Megéri vagy kidobott pénz? Hús/hal esetén el lehet hozni biztonságosan a közeli lejáratút?

Az üzletekben az élelmiszerek a fogyaszthatósági/minőségmegőrzési idejük lejáratának napjáig hozhatók forgalomba, és – amennyiben más kizáró ok nem merül fel – emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszerként eddig a dátumig jogszerűen kínálhatók eladásra. Az élelmiszer a gyártó által meghatározott időtartam lejártáig biztonságosnak tekintendő. Természetesen a tárolási feltételek, hús és hal esetében különösen az előírt hőmérséklet folyamatos biztosítása alapvető fontosságú.

Filed Under: Állandó, Olvasói kérdésre válaszolunk!

Nébihmondja

Facebook

Legutóbbi bejegyzések

  • Miért tesznek minden hústermékbe valamilyen cukrot?…
  • Vajon ugyanakkora az értékes tápanyag-, vitamintartalma?…
  • A tél csemegéje a naspolya
  • Sűrítés, rántás, habarás
  • Milyen feltételek kellenek a kimérős áruhoz?…
  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Impresszum
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Hírlevél feliratkozás

Copyright © 2016 Ételt csak okosan! - Minden jog fenntartva!

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra.Elfogad