• Nyitóoldal
  • Aktuális
    • Cikkek
    • HÍrek
    • Podcast
    • Receptek
    • Nébih novella
  • Kvíz
  • Konyhasziget
    • 2021
    • 2020
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
    • 2015
    • 2014
    • 2013
    • Különszám
  • Szakértő válaszol
    • Konkrét
    • Olvasói kérdésre válaszolunk!
    • Grafikák
    • Konyhai útmutató
    • Gyereksarok

Ételt csak OKOSAN

Élelmiszerbiztonságról mindenkinek

2020-07-30 by

Meg kell mosni főzés előtt? …

A fagyasztott árut meg kell mosni főzés előtt? (Hűtőházas) Ilyenre gondolok, mint a borsó, a zöldbab, a vegyes zöldségek, amiket a boltban veszünk?

A zöldségek nagyüzemi fagyasztva tartósításának előkészítési műveletei között legfontosabb a nyersanyag válogatása, tisztítása és többszöri mosása. Az iparilag fagyasztott zöldségeket a hosszabb tárolhatóság érdekében előfőzni (blansírozni) szokták, ami elsősorban az enzimek inaktiválása céljából történik, de hozzájárul a zöldségeken esetlegesen megtapadt mikroorganizmusok számának csökkentéséhez is.
A gyorsfagyasztott zöldborsót és zöldbabot a konyhai feldolgozás során szintén hőkezelésnek (főzés) tesszük ki, amely mikrobiológiai szempontból biztonságossá teszi ezeknek a termékeknek a fogyasztását.

Filed Under: Állandó, Olvasói kérdésre válaszolunk!

Nébihmondja

Facebook

Legutóbbi bejegyzések

  • Milyen a „márkázott” vaj?…
  • Frissen fogyasztandó!
  • Folytatódik a Maradék nélkül
  • Miben más mint a többi?…
  • Biztonság a konyhában
  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Impresszum
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Hírlevél feliratkozás

Copyright © 2016 Ételt csak okosan! - Minden jog fenntartva!

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra.Elfogad