• Nyitóoldal
  • Aktuális
    • Cikkek
    • HÍrek
    • Receptek
    • Nébih novella
  • Kvíz
  • Konyhasziget
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
    • 2015
    • 2014
    • 2013
    • Különszám
  • Szakértő válaszol
    • Konkrét
    • Olvasói kérdésre válaszolunk!
  • Gyereksarok

Ételt csak OKOSAN

Élelmiszerbiztonságról mindenkinek

2019-10-08 by szucseva

Pár hónap múlva még jó lehet…?

A székelykáposzta meddig jó lefagyasztva? Pár hónap múlva még jó lehet?

Az eltarthatósági idő nagyban függ a lefagyasztás módjától, idejétől, valamint a lefagyasztott étel „vastagságától” A vékony rétegben (lapos dobozban) fagyasztott étel hamarabb áthűl, kevésbé károsodik a minősége. Annál jobb a lefagyasztás hatásfoka, minél alacsonyabb hőmérsékleten történik. A háztartási hűtők esetében ajánlott a fagyasztási program használata, természetesen egyszerre nem nagy mennyiségű, már előhűtött ételt érdemes fagyasztani. Tudni kell, hogy a lefagyasztás alatt az ételben a bomlási folyamatok nem állnak le, így az ételek nem tárolhatók hónapokig, évekig a minőségkárosodás miatt. Ajánlott figyelembe venni a hűtőszekrényhez mellékelt tájékoztató által jelzett időtartamokat.

Filed Under: Állandó, Olvasói kérdésre válaszolunk!

Nébihmondja

Facebook

Legutóbbi bejegyzések

  • Ideje elkezdeni a kandírozást!
  • Gluténmentesnek számít…?
  • Kézszárítás, de vajon mivel?
  • A tisztógató
  • Hány napig fogyasztható…?
  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Impresszum
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2016 Ételt csak okosan! - Minden jog fenntartva!

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra.Elfogad