• Nyitóoldal
  • Aktuális
    • Cikkek
    • HÍrek
    • Podcast
    • Receptek
    • Nébih novella
  • Kvíz
  • Konyhasziget
    • 2021
    • 2020
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
    • 2015
    • 2014
    • 2013
    • Különszám
  • Szakértő válaszol
    • Konkrét
    • Olvasói kérdésre válaszolunk!
    • Grafikák
    • Konyhai útmutató
    • Gyereksarok

Ételt csak OKOSAN

Élelmiszerbiztonságról mindenkinek

2018-08-09 by

Hűtőtáskák kavalkádja

A hűtőtáskákat legtöbben csak nyáron veszik elő, pedig érdemes lenne gyakrabban használni. Ma már mindenféle színben és méretben kapható. Alapvetően két típust különböztetünk meg, a passzív és az aktív táskákat.

A passzív hűtőtáska lényegében egy szigetelt tér, melyben az élelmiszer hűvös marad a szállítás idejére. Ez lehet:

  • puha falú: melynél két textil réteg között van egy 0,5–1 cm-es szivacs. A hűtést jégakkuval, jeges palackkal tudjuk biztosítani.
  • merev falú: kemény, strapabíró műanyagból, vastagabb hőszigeteléssel készül. A hűtést jégakkuval, jeges palackkal tudjuk biztosítani.

Az aktív hűtőtáska saját hűtőberendezéssel rendelkezik, elektromos áramra van szüksége, merev fala van. Hűtési teljesítményét fokozni tudjuk, ha jégakkukat is használunk.

A kínálat nagy, válasszuk ki a nekünk legmegfelelőbbet és tartsuk be az alábbi tanácsokat, hogy a benne tárolt élelmiszer friss maradjon.

  • Ha hosszabb ideje nem használtuk a hűtőtáskát és nem vagyunk biztosak abban, milyen állapotban lett eltéve, érdemes használat előtt tisztítótószeres vízzel kimosni a belsejét.
  • Gondolkozzunk előre, tartsunk a fagyasztóban néhány jégakkut, így bármikor használhatjuk a hűtőtáskánkat.
  • Ne tegyük tűző napra az élelmiszerrel teli hűtőtáskát, inkább árnyékos helyet válasszunk neki, hiszen így sokkal tovább tudja tartani a hőmérsékletet.
  • Ha úgy látjuk, hogy túlságosan felmelegedett a hűtőtáska, a maradékot inkább ne fogyasszuk el, dobjuk azt ki. Nem éri meg kockáztatni.
  • A bevásárlást követően vagy a piknik végeztével, amint hazatérünk, ürítsük ki a hűtőtáskát. Minden használat után mossuk ki tisztítószeres vízzel a táska belsejét, győződjünk meg róla, hogy tiszta lett, majd töröljük szárazra. A táskát hagyjuk nyitva addig, amíg biztosan kiszárad, így nem lesz a későbbiekben kellemetlen a szaga.

 

Filed Under: Állandó, Cikkek, Hírek

Nébihmondja

Facebook

Legutóbbi bejegyzések

  • Újdonságok a Nébih Oktatási Programjában
  • Sajátomon kell bevizsgáltatni?…
  • Fekete, fehér, tarka…
  • Piros tojást, hímes tojást biztonságosan
  • Miért nem fagyaszthatjuk sokáig?…
  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Impresszum
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Hírlevél feliratkozás

Copyright © 2016 Ételt csak okosan! - Minden jog fenntartva!

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra.Elfogad