• Nyitóoldal
  • Aktuális
    • Cikkek
    • HÍrek
    • Podcast
    • Receptek
    • Nébih novella
  • Kvíz
  • Konyhasziget
    • 2020
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
    • 2015
    • 2014
    • 2013
    • Különszám
  • Szakértő válaszol
    • Konkrét
    • Olvasói kérdésre válaszolunk!
    • Grafikák
    • Konyhai útmutató
  • Gyereksarok

Ételt csak OKOSAN

Élelmiszerbiztonságról mindenkinek

2018-06-13 by

Mire jó a maghőmérő?

food safety cooking

A maghőmérő egy olyan, érzékelővel ellátott kézi hőmérő, amelynek a segítségével az élelmiszer belsejében lévő hőmérséklet megmérhető. Az élelmiszer legvastagabb, belső részeiben ugyanis a külső hőmérsékletváltozás – melegítés vagy hűtés – sokkal lassabban zajlik le. Emiatt az élelmiszerek belsejében tovább tart a nem kívánatos langyos hőmérséklet.

A maghőmérő segítségével jól ellenőrizhető, hogy lezajlott-e a biztonságos hőkezelés, ami az étel „legvastagabb pontján” mérve legalább 2 percig tartó 72 °C-ot, illetve az étel minden pontján a legalább 75 °C-ot jelent. Fontos a maghőmérő érzékelőjének tisztántartása, használat utáni lemosása, mert azzal is bejuttatható a nem kívánt szennyezés és fertőzés az élelmiszerbe.

Filed Under: Szakértő válaszol

Nébihmondja

Facebook

Legutóbbi bejegyzések

  • Vajon ugyanakkora az értékes tápanyag-, vitamintartalma?…
  • A tél csemegéje a naspolya
  • Sűrítés, rántás, habarás
  • Milyen feltételek kellenek a kimérős áruhoz?…
  • Farsangi fogások a Közétkeztetési Szakácsverseny „étlapján”
  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Impresszum
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Hírlevél feliratkozás

Copyright © 2016 Ételt csak okosan! - Minden jog fenntartva!

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra.Elfogad