• Nyitóoldal
  • Aktuális
    • Cikkek
    • HÍrek
    • Podcast
    • Receptek
    • Nébih novella
  • Kvíz
  • Konyhasziget
    • 2020
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
    • 2015
    • 2014
    • 2013
    • Különszám
  • Szakértő válaszol
    • Konkrét
    • Olvasói kérdésre válaszolunk!
    • Grafikák
    • Konyhai útmutató
  • Gyereksarok

Ételt csak OKOSAN

Élelmiszerbiztonságról mindenkinek

2018-05-30 by

Mossuk-e meg a tojást? Hogyan tároljuk?

tojásmosás

Mivel mosáskor megsérül a tojás természetes, külső védőrétege, és a héj átjárhatóvá válik a szennyeződések, ezzel együtt a romlást és megbetegedést okozó mikrobák számára, ezért tárolás előtt ne mossuk meg. Ha szemmel láthatóan szennyezett a tojás felülete, javasolt azt szárazon megtisztítani. Ha mégis szükséges a tojás mosása, azt csak közvetlenül felhasználás előtt tanácsos elvégezni. A mosott tojást célszerű azonnal felhasználni, tárolása nem biztonságos. A héjas tojást általában száraz, hűvös helyen (70-80% páratartalom, 2–16 °C), vagy hűtőszekrényben tároljuk. Ha a tojást az értékesítés során az üzletben már hűtötték, otthon is hűtsük, míg a hűvös helyen tartott tojást elegendő otthon is hűvös, kamrai kőmérsékleten tárolni. Fontos, hogy a tojás a tárolás során ne érintkezzen a többi élelmiszerrel.

Filed Under: Szakértő válaszol

Nébihmondja

Facebook

Legutóbbi bejegyzések

  • Vajon ugyanakkora az értékes tápanyag-, vitamintartalma?…
  • A tél csemegéje a naspolya
  • Sűrítés, rántás, habarás
  • Milyen feltételek kellenek a kimérős áruhoz?…
  • Farsangi fogások a Közétkeztetési Szakácsverseny „étlapján”
  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Impresszum
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Hírlevél feliratkozás

Copyright © 2016 Ételt csak okosan! - Minden jog fenntartva!

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra.Elfogad