• Nyitóoldal
  • Aktuális
    • Cikkek
    • HÍrek
    • Podcast
    • Receptek
    • Nébih novella
  • Kvíz
  • Konyhasziget
    • 2021
    • 2020
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
    • 2015
    • 2014
    • 2013
    • Különszám
  • Szakértő válaszol
    • Konkrét
    • Olvasói kérdésre válaszolunk!
    • Grafikák
    • Konyhai útmutató
    • Gyereksarok

Ételt csak OKOSAN

Élelmiszerbiztonságról mindenkinek

2017-05-26 by

Csokis zabpelyhes keksz

Ha hétvégén kirándulni, piknikezni mentek, készítsétek el ezt nagyon egyszerű, de annál finomabb és egészségesebb kekszet.

pastries-756601_640

Hozzávalók:

  • 160 g zabpehely
  • 160 g teljes kiőrlésű liszt
  • 160 g darált dió
  • 2 ek. holland kakaópor
  • 2 tk. sütőpor
  • 2 kk. őrölt fahéj
  • egy nagy csipet só
  • 150 g eritrit
  • 200 g puha vaj
  • 2 tojás
  • 50 g csokicsepp

Az összes hozzávalót kimérjük egy keverőtálba, és összegyúrjuk. Legalább félórára hűtőbe tesszük.

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A tésztából nagyobb diónyi gombócokat csípünk le, ezeket a tenyerünkkel kilapítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és kb. 10-12 perc alatt megsütjük.

Kihűlés után fémdobozban tároljuk.

 

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:

receptor_index_258x220_1014

Filed Under: Állandó, Receptek

Nébihmondja

Facebook

Legutóbbi bejegyzések

  • Sajátomon kell bevizsgáltatni?…
  • Fekete, fehér, tarka…
  • Piros tojást, hímes tojást biztonságosan
  • Miért nem fagyaszthatjuk sokáig?…
  • Juhhúst az ünnepi asztalra
  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Impresszum
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Hírlevél feliratkozás

Copyright © 2016 Ételt csak okosan! - Minden jog fenntartva!

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra.Elfogad