• Nyitóoldal
  • Aktuális
    • Cikkek
    • HÍrek
    • Podcast
    • Receptek
    • Nébih novella
  • Kvíz
  • Konyhasziget
    • 2020
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
    • 2015
    • 2014
    • 2013
    • Különszám
  • Szakértő válaszol
    • Konkrét
    • Olvasói kérdésre válaszolunk!
    • Grafikák
    • Konyhai útmutató
  • Gyereksarok

Ételt csak OKOSAN

Élelmiszerbiztonságról mindenkinek

2017-01-09 by

Kávélikőr és kávéfagylalt

Hideg és meleg kávés receptek következnek 1934-ből, próbáljátok ki bátran évszaktól függetlenül!

Kávélikőr

121012_likor05-201510171410
Kép forrása: mindmegette.hu

Hozzávalók

  • 6 dkg őrölt kávé
  • 1 dkg fügekávé
  • 1/2 liter víz
  • 1/3 kg cukor
  • 1/3 liter alkohol (pl. vodka)
  • vaníliarúd
  • szódabikarbóna

Elkészítése

Az őrölt kávét, fügekávét forró vízzel leöntünk, késhegynyi szódabikarbónát keverünk hozzá. Sűrű kendőn átnyomjuk (átszűrjük), majd három kilogramm cukorral 20 percig főzzük, újból átszűrjük és ha kihűlt, három liter vodkával vegyítjük. Palackozzuk és az egyik üveg már iható is.

Kávéfagylalt

Hozzávalókice-cream-690147_640

  • 1/2 liter erős kávé
  • 25 dkg cukor
  • 1/2 liter tejszín

Elkészítése

“Sosem készítem tojással, az a kávét meggyilkolja.” Fél liter babkávét felfőzünk a cukorral, ha kihűlt hozzáadjuk a tejszínt, összekeverjük és fagyasztógépbe tesszük. Valljuk be, a mostani fagylaltkészítő gépekkel még könnyebb a dolgunk.

 

Receptek átírásra kerülte, az eredetiek forrása: Dr. Hevesi Sándorné: Az ideális háztartás

Élelmiszer-biztonsági tippekért kattints a képre:

receptor_index_258x220_1014

Filed Under: Egyéb, Receptek

Nébihmondja

Facebook

Legutóbbi bejegyzések

  • Miért tesznek minden hústermékbe valamilyen cukrot?…
  • Vajon ugyanakkora az értékes tápanyag-, vitamintartalma?…
  • A tél csemegéje a naspolya
  • Sűrítés, rántás, habarás
  • Milyen feltételek kellenek a kimérős áruhoz?…
  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Impresszum
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Hírlevél feliratkozás

Copyright © 2016 Ételt csak okosan! - Minden jog fenntartva!

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra.Elfogad