• Nyitóoldal
  • Aktuális
    • Cikkek
    • HÍrek
    • Podcast
    • Receptek
    • Nébih novella
  • Kvíz
  • Konyhasziget
    • 2021
    • 2020
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
    • 2015
    • 2014
    • 2013
    • Különszám
  • Szakértő válaszol
    • Konkrét
    • Olvasói kérdésre válaszolunk!
    • Grafikák
    • Konyhai útmutató
    • Gyereksarok

Ételt csak OKOSAN

Élelmiszerbiztonságról mindenkinek

2016-09-20 by

Miért jó az otthon készült ebéd?

Több okból is érdemes otthon készíteni az ebédet és azt vinni magunknak a munkahelyre. Íme a 3 legfonotsabb ok!

Tudjuk mi van benneotthoniebed

A saját készítésű étel pont olyan, amilyennek szeretjük és tudjuk milyen alapanyagokból készül (figyelemmel lehetünk a fűszerekre és allergénekre). Garantált a tisztaság, hiszen magunk takarítjuk a konyhát és mosogatjuk az edényeket, evőeszközöket. Talán egészségesebben is táplálkozunk, ha otthon készítjük, mivel jobban odafigyelünk a friss alapanyagokra, a cukor, só és zsír mennyiségére.

Olcsóbb

4 adagnál már megéri otthon főzni, mint étteremből rendelni vagy erre szakosodott cégektől hozatni.

Lássunk egy példát: csirke pörkölt tésztával

1 kg csirkecomb 1000-1200 Ft között míg, egy zacskó száraztészta 300-400 Ft között mozog, a fűszereket, olajat, vizet és áramot beleszámolva 5 bőséges adag legfeljebb 1500-1600 Ft-ból megvan. Egy adag 320 Ft.

Ételfutár cégeknél 800-900 Ft között mozog egy adag ára.

A magunk készítette élelmiszereket talán jobban megbecsüljük és nem pazaroljuk, megesszük mindet. Valamint pont annyit adagolunk magunknak, amennyiről tudjuk, hogy megbirkózunk. Ha nem félkész- és készételeket vásárolunk, kevesebb csomagolóanyagot használunk el és ezáltal a környezetünket is óvjuk!

Ráadás: bármikor megehetjük

Ha magunknak viszünk ebédet, akkor vesszük elő, amikor mi szeretnénk! Nem kell a futárra várni 🙂

Nem azt javasoljuk, hogy soha ne rendeljünk ételt, illetve ne járjunk étterembe, de sokat spórolhatunk a hétköznapokban, ha magunk készítjük az ételeinket.

Kapcsolódó cikkek:

  • Étkezés munkahelyen 1
  • Étkezés munkahelyen 2
  • Munkahelyi étkezés

Fotó forrása: pinterest.com

Filed Under: Állandó, Cikkek Tagged With: allergén, élelmiszerbiztonság, főzés, otthon készült étel, sütés

Nébihmondja

Facebook

Legutóbbi bejegyzések

  • Milyen a „márkázott” vaj?…
  • Frissen fogyasztandó!
  • Folytatódik a Maradék nélkül
  • Miben más mint a többi?…
  • Biztonság a konyhában
  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Impresszum
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Hírlevél feliratkozás

Copyright © 2016 Ételt csak okosan! - Minden jog fenntartva!

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra.Elfogad