• Nyitóoldal
  • Aktuális
    • Cikkek
    • HÍrek
    • Podcast
    • Receptek
    • Nébih novella
  • Kvíz
  • Konyhasziget
    • 2021
    • 2020
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
    • 2015
    • 2014
    • 2013
    • Különszám
  • Szakértő válaszol
    • Konkrét
    • Olvasói kérdésre válaszolunk!
    • Grafikák
    • Konyhai útmutató
    • Gyereksarok

Ételt csak OKOSAN

Élelmiszerbiztonságról mindenkinek

2013-12-19 by

RÁCPONTY

HOZZÁVALÓK 4 FŐRE:

  •  1 kg 20 dkg pontyfilé,
  • 20 dkg füstölt szalonna vékony szeletekre vágva,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 3 db tv paprika,
  • 2 db paradicsom,
  • 6 dl tejföl,
  • 1 kg előfőzött burgonya,
  • 5 dkg liszt,
  • 0,5 dl olaj,
  • fűszerpaprika, só, erős paprika ízlés szerint,
  • 1 tk. őrölt kömény,
  • 1 gerezd fokhagyma

ELKÉSZÍTÉS:

A filézett pontyszeleteket beirdaljuk, besózzuk, majd szép pirosra elősütjük, utána meghintjük pirospaprikával/erős paprikával, valamint köménnyel, baconbe tekerjük, majd félretesszük. Egy tepsit kikenünk vékonyan olajjal, alulra tesszük a pár szelet szalonnát, erre fektetjük a felkarikázott, előfőzött burgonya felét, amit előzőleg már megsóztunk és borsoztunk ízlés szerint. Ezután beborítjuk a krumplit karikákra vágott vöröshagymával, tv paprikával és paradicsommal, majd a tetejére helyezzük az elősütött baconbe tekert pontyszeleteket, és befedjük a maradék krumplival, amit ismét sózunk, borsozunk. Végül a rácpontyra ráöntjük a liszttel elkevert tejfölt, és 180 fokon kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Élelmiszer-biztonsági tanács:

Ha a pontyot feldolgozva, fagyasztott termékként vásároljuk, ügyeljünk rá, hogy nem olvadt-e ki már korábban, hazaszállításnál is tartsuk fent a szükséges hőmérsékletet hűtőtáskában való szállítással. Felhasználás előtt hűtőben olvasszuk ki! Ha otthon dolgozzuk fel a halat, különösen figyeljünk a feldolgozás megfelelő körülményeire! A halas ételeket azonnal fogyasszuk el, ne tároljuk!

Filed Under: Receptek Tagged With: rácponty; hal; recept; élelmiszerbiztonság

Nébihmondja

Facebook

Legutóbbi bejegyzések

  • Milyen a „márkázott” vaj?…
  • Frissen fogyasztandó!
  • Folytatódik a Maradék nélkül
  • Miben más mint a többi?…
  • Biztonság a konyhában
  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Impresszum
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Hírlevél feliratkozás

Copyright © 2016 Ételt csak okosan! - Minden jog fenntartva!

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra.Elfogad