• Nyitóoldal
  • Aktuális
    • Cikkek
    • HÍrek
    • Podcast
    • Receptek
    • Nébih novella
  • Kvíz
  • Konyhasziget
    • 2021
    • 2020
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
    • 2015
    • 2014
    • 2013
    • Különszám
  • Szakértő válaszol
    • Konkrét
    • Olvasói kérdésre válaszolunk!
    • Grafikák
    • Konyhai útmutató
    • Gyereksarok

Ételt csak OKOSAN

Élelmiszerbiztonságról mindenkinek

2013-09-20 by

Őszi almás-szőlős pite

A TÉSZTÁHOZ:

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • csipet só
  • 1 tojássárgája
  • 1 tk sütőpor
  • 1 ek cukor
  • kb. 2-3 ek. tejföl

A TÖLTELÉKHEZ

  • 1/4 kg alma + ¼ kg szőlő
  • 15 dkg dió
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • csipet őrölt fahéj
  • pici rum

Kenéshez: 1 tojás + 5 dkg dió + 2 dkg kristálycukor + 1 ek zsemlemorzsa

ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalójával összegyúrjuk. Annyi tejfölt adjunk hozzá hogy lágy, könnyű, de nyújtható tésztát kapjunk.

2. A töltelékhez az almát meghámozzuk és negyedekre vágva citromos vízbe dobjuk, hogy ne barnuljon, a szőlőt félbe vágjuk.

3. Vajat olvasztunk és hozzáadjuk az almát, szőlőt, majd fedő nélkül pároljuk, hogy a leve elpárologjon.

Ezek után hozzáadjuk a cukrot, diót, rumot és az őrölt fahéjat és kihűtjük.

4. A tésztát kettévesszük, kerek formára nyújtjuk őket. Betesszük a sütőformába az első réteg tésztát, megszurkáljuk villával, megszórjuk zsemlemorzsával, és beterítjük a töltelékkel. Igény szerint pici fahéjas cukrot is szórhatunk még rá. 5. Beborítjuk a második tésztával, egy felvert tojással megkenjük, villával sűrűn megbökdössük, majd pici durvára vágott dióval és kristálycukorral meghintjük. 6. 175 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

Filed Under: Receptek Tagged With: alma, édesség, pite, szőlő

Nébihmondja

Facebook

Legutóbbi bejegyzések

  • Újdonságok a Nébih Oktatási Programjában
  • Sajátomon kell bevizsgáltatni?…
  • Fekete, fehér, tarka…
  • Piros tojást, hímes tojást biztonságosan
  • Miért nem fagyaszthatjuk sokáig?…
  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Impresszum
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Hírlevél feliratkozás

Copyright © 2016 Ételt csak okosan! - Minden jog fenntartva!

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra.Elfogad